Новини

31.08.2010

"Агро Тера Север" АД стана изключителен представител на "Агротайм" ООД


„Агро Тера Север” АД подписа договор за изключително представителство и дистрибуция за региона на областите Враца, Монтана и Видин с една от водещите земеделски компании в страната „Агротайм” ООД. Партньорството между двете компании е свързано с маркетирането и дистрибуцията на богат набор от австрийски сортове семена за пшеница.


Елитният посевен материал е внимателно подбран за българските почвено-климатични условия. „Агротайм” ООД е лицензиран представител на най-големите и утвърдени австрийски производители на семена Saatbau Linz и Probstdorfer Saatzucht. Благодарение на многогодишния опит на „Агротайм” в отглеждането и размножаването на австрийските сортове пшеница, фермерите в региона на Враца, Монтана и Видин ще получат от „Агро Тера Север” не само високодобивни и високоглутенни сортове хлебна пшеница, но и международно ноу-хау за постигане на отлични резултати.

След реализираните високи резултати от реколта 2010, през стопанската 2010 / 2011г. „Агро Тера Север” АД закупи от „Агротайм” ООД австрийски посевен материал за отглеждането на приблизително 20 000 декара пшеница в районите на Враца и Брегово.