Новини

Page 1 of 4  > >>

02.05.2012

Търговският директор на "Агро Тера Север" в интервю на тема Рискове за земеделските производители

На 12.04.2012 г. Васил Василев – търговски директор на „Агро Тера Север“, и Калин Йорданов – брокер на международните пазари в „Карол“, в интервю за InvestBook дискутираха рисковете за земеделските производители и методите за предпазване от тях.

03.04.2012

На 29 и 30 март се проведе конференция, организирана от Карол, на тема „Изкуството да хеджираш или как да се предпазим от рисковете в земеделския бизнес”

Сред лекторите на срещата бяха Търговският Директор на „Агро Тера Север“ АД г-н Васил Василев и брокерът Международни Пазари в Карол г-н Калин Йорданов.

На конференцията бяха разисквани интересни теми за земеделския бизнес, сред които: предстоящото създаване на фючърсен контракт за зърно за страните от Черноморския басейн, използването на финансови инструменти за хеджиране и затрудненията при участие на пазарите на финансови инструменти, пред които са поставени участниците на българския пазар на зърно.

15.11.2011

„Ремусс“ ООД получи от НСЗ удостоверение за търговия със зърно

На 07.11.2011 г. „Ремусс" ООД, дъщерно дружество на „Агро Тера Север“ АД, получи от НСЗ удостоверение за търговия със зърно.

25.07.2011

„Агро Тера Север“ АД стартира сътрудничество с „БНП Париба Суис“

„Агро Тера Север“ АД стартира сътрудничество с една от най-големите европейски банки, специализирани във външнотърговско финансиране – „БНП Париба Суис“ (BNP Paribas Suisse SA).

20.06.2011

Васил Василев в интервю за Дневник: Високото търсене, а не спекулациите, е причина за скъпите храни

Васил Василев е търговски директор на компанията за обработка на земя "Агро тера север", която е част от първия български фонд за дялово инвестиране "Адванс екуити холдинг". Някои анализатори приемат високите цени на храните като чиста спекула, а много организации предупреждават, че поскъпването ще продължи. По темата разговаряме с Васил Василев, който е и инвестиционен мениджър в холдинга.